E-apua Aloitteleville E-opettajille & E-oppilaille

No nii – tässä ollaan taas. Pienen flunssan ja YO-kuuntelun jälkeen tämä tulee vähän myöhässä, mutta better late than never.

Puolivälikysely

Puolivälikyselyyn sain 78 vastausta. Kysymyksiä oli 4:

Skaala 1 -5:

  1. Mikä fiilis?
  2. Onko motivaatio miten verrattuna perinteiselle kurssille?
  3. Oletko saanut tarpeeksi ohjausta?

Avoin kysymys:

  1. Miltä tuntuu opiskella yksilöllisesti? Kerro lyhyesti ajatuksesi.

Fiilis oli hyvä <-> loistava aika monille, motivaation kanssa vielä vähän tapellaan, mutta ohjaus on pelannut tosi hyvin, josta olen kyllä todella ylpeä. Tässä vaiheessa kurssi on jo viikkoa vaille loppu, ja minulla on nyt tosi vahva tunne, että olen tutustunut hyvin kaikkiin opiskelijoihin. Tiedän heidän tason, missä he ovat vahvoja tai mikä tarvitsee vielä työtä. Olen päässyt tutustumaan heihin henkilökohtaisella tasolla, mikä varmasti on lisännyt myös motivaatiota.

halfway-questionnaire1(Alkuperäinen infograph, jossa näkyy myös pientä pränttiä)

Avokysymykseen tuli 20 selkeää negatiivista tai perinteiseen haikailevaa kommenttia. Tämä oli odotettavissa, koska on kyse uudesta menetelmästä, joka vaatii opiskelijalta paljon enemmän.
 venngage2
Lisää kommentteja alkuperäisessä infographissa: TÄÄLLÄ

Kuulin tänään Marika Toivolan NetForum luennossa, että 10-15% opiskelijoista ei itseohjaudu. Lainatakseni Marikaa enemmän: “yrittänyttä ei lannista”

Positiivisia tai ”vaativa mutta ok”- kommentteja oli reilusti (noin 75%) – awesome!

toivola(Source: Toivola)

Kurssi tähän asti

Viikot 1-3:
Kävin järjestelmällisesti opiskelijat läpi ja istuin n. kerran viikossa jokaisen vieressä noin viideksi minuutiksi. Hän sai omaa, henkilökohtaista aikaa, henkilökohtaista palvelua, hän tunsi itsensä tärkeäksi ja tuli kuulluksi.

dsc_0689

Minun pino paperi-ILP:stä (seurantalomakkeet). Tässä vaiheessa kolme opiskelijoista on kokonaan valmiita, kaksi heistä on aloittanut seuraavaa kurssia.

Viikot 4-6:
En mennyt enää jokaista systemaattisesti läpi vain enemmän pyynnöstä. Suurin osa valmisteli tai piti suullisia esityksiä pienryhmissä, jokaisen pitää myös antaa kerran positiivista ja rakentavaa palautetta. Teimme yhteisen kuuntelun sekä kirjoitimme esseen tunnilla. Kuuntelu oli toinen – ensimmäisen sai tehdä ja korjata itsenäisesti, ja kuunnella sai mielin määrin. Olen jutellut monien kanssa heille tyypillisistä virheistä/ongelmakohdista, ja olemme miettineet, miten pitää menetellä, jotta samantyyppiset virheet eivät toistu loppuaineessa.

Aikataulusta:
Tunnin alussa kirjoitan taululle mikä tunti on menossa ja mitä pitäisi tehdä niin suunnilleen. Enää en tarvitse selittää tai vastata aikataulukysymyksiin. Jokainen on ymmärtänyt systeemin ja osaa verrata omaa edistymistään tähän suositusvauhtiin. Osa käyttää ILP:n planning-osio, osa on jättänyt sen pois tarpeettomana. Hyvä niin! Tarkoitus olikin, että jokainen tiedostaa, miten itse pysyy parhaiten kärryillä omasta opiskelusta.

dsc_0690

Numero-arviointi vs. suunnan näyttäminen

Growth-Mindset-Banner.png

picture source

Opiskelijan kysymys, sen jälkeen kun joku lyhyt kirjoitelma oli korjattu yhdessä: “Oliko tämä nyt paremmin kun se edellinen?” Edellinen, ensimmäinen kirjoitelma, oli ollut 7- (yksinkertaiset lauseet ja sanastoa, paljon perusvirheitä). Uusin oli jo 8,5-9- tasoa – ihan huikea ero.
Kysymys tuli, koska o
lin vahingossa suunnitellut niin, että ekasta kirjallisesta jutusta sai arvosanan, mutta sen jälkeen oli enemmän puhetta suunnasta, esim. vieläkin on perusvirheitä, mutta lauseet eivät ole enää yksinkertaisia ja sidoskeinoja on hyvin otettu käyttöön. Näin opiskelija ei lannistu, että numero on aina vain se sama, vaikka oikeasti kehitystä on. Tähän liittyen luin mielenkiintoisen blogipostauksen: Punakynä tappaa rohkeuden. Tutustuin myös Carol Dweckin Growth Mindsetiin, eli se, että jokaisella on kyky kehittyä ja edetä. Tämä korostu tässä suunnan näyttämisessa. Opettajan realistinen mutta rohkaiseva ja kannustava palaute on todella tärkeää!

growth-mindset

Picture source

 

Comments on: "Yksilöllinen oppiminen, osa 3" (2)

  1. Pauliina Järvelä said:

    Minkäkokoinen ryhmäsi on?

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: